fbpx Helpt visolie als je hond artrose heeft? Lees er alles over! | My Happy Pet
Overslaan en naar de inhoud gaan

Helpt visolie als je hond artrose heeft? Lees er alles over!

Terug naar overzicht

Artrose bij honden is helaas ongeneeslijk, maar dat hoeft gelukkig niet te betekenen dat je hond voortaan geen fijn leven meer kan leiden. Als baasje kun je heel wat doen om de pijn te verlichten en de aandoening zo lang mogelijk onder controle te houden. Je hond (weliswaar op een rustige manier) doen blijven bewegen is cruciaal om z’n spieren te ondersteunen, maar ook voedingssupplementen spelen een belangrijke rol – vooral als ze visolie bevatten. Ontdek snel waarom visolie een onmisbaar ingrediënt voor honden met artrose.

Visolie: bron van omega 3-vetzuren

Visolie is een dankbare bron van omega 3-vetzuren, die in gewone voedingsmiddelen vaak ontbreken of onvoldoende aanwezig zijn en die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Omega 3 helpt tegen een droge huid en vachtproblemen, maar biedt ook op inwendig vlak heel wat voordelen. Zowel eigenaren van sporthonden als baasjes van honden met artrose gebruiken visolie om de spieren en gewrichten van hun hond soepel te houden en de nodige ondersteuning te bieden.

Tip: Mag je een hond met artrose nog uitlaten?

Essentieel voor honden met artrose

Onderzoek toont aan dat omega 3 ontstekingsremmend werkt. De essentiële vetzuren remmen de aanmaak van adipocyten (cellen die vetophoping regelen) en bevorderen de doorbloeding. Zo voorzien ze de spieren van extra zuurstof. Bijgevolg worden afvalstoffen vlotter afgevoerd en verkleint de kans op verzuring.

Een lekker en effectief voedingssupplement

Is je hond niet zo dol op visolie-capsules of -pilletjes? De lekkere kauwtabletten van Flexadin weet hij vast wel te smaken! De meeste baasjes mengen dagelijks een brokje Flexadin Advanced door de voeding van hun hond of ze geven het hem zelfs als snoepje. Bovendien is Flexadin Advanced een effectiever voedingssupplement dan pure visolie. Naast omega 3-vetzuren bevat het supplement namelijk ook UCII niet-gedenatureerd collageen type II (een belangrijke bouwsteen voor kraakbeen) en vitamine E om het kraakbeen te beschermen.

Lees meer over het belang van voedingssupplementen voor je hond               

 

Domein: