fbpx Doe jij onbewust wat je hond écht niet leuk vindt? | My Happy Pet
Overslaan en naar de inhoud gaan

Doe jij onbewust wat je hond écht niet leuk vindt?

Terug naar overzicht

Honden zijn gezelschapsdieren die niets liever doen dan overladen worden met aandacht en dolle avonturen beleven met ‘hun’ baasje, toch? Ja en nee. Eerst en vooral is niet elke hond even sociaal aangelegd. Bovendien zijn er heel wat dingen die honden echt niet leuk vinden, maar waar wij als mensen niet meteen bij stilstaan. Misschien maak jij je er als baasje ook wel schuldig aan, zonder dat je het weet? Lees hier wat je zeker moet weten.

1.     Je hond knuffelen

Je houdt van je hond, zoveel is zeker. Als het een beetje goed gaat, is de liefde ook volledig wederzijds. Toch betekent dat niet dat je hond daarom dol is op knuffelen. Integendeel, de meeste honden vinden knuffelen echt niet leuk en zelfs eng. Ze voelen zich erdoor ‘gevangen’. De beste manier om je hond affectie te tonen? Hem goed verzorgen, af en toe een lief woordje en een aai over zijn bol. Meer hoef je niet te doen!  

2.     Altijd maar willen winnen, winnen, winnen!

De meeste honden bewegen graag, en maar goed ook. Veel bewegen houdt de spieren en gewrichten soepel en verkleint de kans op artrose. Wat honden echter helemaal niet interesseert, is de beste, de snelste, de mooiste, … zijn. Als je je hond graag inschrijft voor wedstrijden, is het met andere woorden belangrijk om hem niet onder druk te zetten en af en toe ook iets anders te doen dan alleen maar trainen. Je hond wil gewoon plezier maken! 

3.     Je hond overal mee naartoe nemen

Samen op stap gaan? Daar hoeft je hond geen twee keer over na te denken! Tot blijkt dat jullie eindbestemming een markt, concert of andere drukke omgeving is. Vergeet niet dat honden alles dubbel zo hard horen als wij. Bovendien behouden honden graag het overzicht op onverwachte gevaren.

4.     Je hond (te) vaak alleen thuislaten

Soms kun je niet anders en moet je je hond alleen thuislaten. Dat vindt hij natuurlijk allesbehalve leuk, maar als hij zoals de meeste honden is, brengt af en toe alleen zijn hem gelukkig geen emotionele schade toe. Heeft je hond toch echt wel moeite met alleen zijn? Je dierenarts vertelt je graag meer over Zylkene