fbpx Je hond met artrose opvolgen met de Vetquinetix stappenteller - zo doe je dat ! | My Happy Pet
Overslaan en naar de inhoud gaan

Je hond met artrose opvolgen met de Vetquinetix stappenteller - zo doe je dat !

Terug naar overzicht

Een hond met artrose heeft last van pijnlijke gewrichten. Om pijn te vermijden, zal je hond zo weinig mogelijk willen bewegen. Toch blijft beweging heel belangrijk, maar het moet wel op een aangepaste manier gebeuren: rustig en gecontroleerd. Korte stukjes wandelen op een stabiele ondergrond of zwemmen bv. zijn prima. Daarnaast kan je je hond ook voedingssupplementen geven die de gewrichten als het ware weer soepeler maken.

Je hond met artrose in beweging krijgen

Rustige zoekspelletjes zijn een mooi alternatief om je hond met artrose alsnog in beweging te krijgen, zonder z’n poten en gewrichten te hard te belasten.
Kies, als je gaat wandelen, een route uit met een platte ondergrond die niet al te hard, maar ook niet te zacht is. Zo worden zijn gewrichten het minst belast. Maak korte wandelingen en doe het rustig aan.
Je hond laten zwemmen is een prima alternatief. Vooral in de zomer kunnen honden er echt van genieten:  ze kunnen lekker afkoelen, maar vooral hun gewrichten varen er wel bij. 

Gewrichten van je hond ondersteunen

Gewrichten van honden met artrose kan je ondersteunen met Flexadin. Dit innovatief voedingssupplement heeft gunstige effecten op de gewrichten

Je hond met artrose nauwkeurig opvolgen

Dankzij de Vetquinetix stappenteller, kan je de evolutie van de mobiliteit van je hond makkelijk opvolgen. Deze stappenteller registreert de activiteit van jouw huisdier 24u/24u.
Merk je na een aantal weken een positieve evolutie bij je dier? Prima, houden zo!
Merk je dat je dier toch minder beweeglijk is, dan kan het zijn dat je het niveau van bewegen moet bijsturen of opnieuw even langsgaan bij de dierenarts om ergere letsels te vermijden.

Hoe werkt zo'n stappenteller?

Vragen bij de installatie van de stappenteller of de werking hiervan? Bekijk dan zeker instructiefilmpjes (zie video's hiernaast) of je kan hier ook de handleiding downloaden.
 

Domein: