fbpx Goed in hun vel | My Happy Pet
Overslaan en naar de inhoud gaan

Goed in hun vel

Goed in hun vel

Je huisdier kan sommige veranderingen in de omgeving of dagelijkse routine als ingrijpend ervaren. Zelfs in onze ogen onschuldige zaken, zoals een lawaaierig feestje, kunnen je hond of kat behoorlijk uit balans brengen.

Dieren kunnen ook zeer verschillend reageren op bepaalde situaties. Sommige honden genieten van rumoer en aandacht, andere viervoeters zullen zich dan misschien juist terugtrekken. Er zijn katten die een bezoek aan de dierenarts als een gezellig uitje ervaren, terwijl andere katten al in de gordijnen hangen bij het zien van het transportbakje. Een aantal vormen van onrust, bijv. bij verblijf in een kennel tijdens de vakantie of bij vuurwerkknallen zijn slechts tijdelijk. Een verhuizing, een baby of een nieuwe hond of kat, kunnen langere periodes van nervositeit veroorzaken. 

Jouw hond of kat kan niet vertellen hoe hij zich voelt. Bepaalde veranderingen in hun gedrag kan je wel opmerken. Minder spelen bv. of zichzelf overmatig likken, bijten op de poten, behoeften doen in huis of dingen vernielen. Ook overdreven of verminderde aanhankelijkheid tegenover mensen of andere huisdieren kunnen signalen zijn dat je dier zich niet goed voelt in z’n vel.

Gelukkig kan je je huisdier helpen omgaan met ongemakkelijke situaties of periodes van onrust met Zylkène. Dit voedingssupplement bevat het alpha-casozepine, wat je dier een ontspannen gevoel bezorgt zonder dat het suf wordt.  

Voor sommige gedragingen is, naast het geven van Zylkène, ook een vorm van gedragstherapie noodzakelijk. Bespreek de situatie steeds met je dierenarts.

kat hond relax Zylkène