Mijn hond wil niet geaaid worden. Wat doe ik verkeerd? | My Happy Pet

Mijn hond wil niet geaaid worden. Wat doe ik verkeerd?

De meeste honden vinden geaaid worden dolle pret. Als jouw hond je hand ontwijkt of het zelfs op een lopen zet wanneer je hem wil aaien, denk je als baasje dus al snel dat je iets verkeerd hebt gedaan. Toch ben jij waarschijnlijk niet de reden waarom je hond niet geaaid wil worden. Lees hier wat de oorzaak van het probleem kan zijn en wat je eraan kunt doen.

Je hond heeft er gewoon even genoeg van

Zeg nu zelf, zou jij de hele dag door met je partner willen knuffelen? In het begin is het leuk, maar na een tijdje heb je toch graag weer wat ruimte. Je hond denkt er net zo over. Als hij niet meer geaaid wil worden, heeft hij er misschien gewoon even genoeg van. Dit is vaak het geval met (iets te) enthousiaste kinderen in de buurt.

Je hond heeft pijn

Als je hond vroeger wel altijd graag werd geaaid en dat nu plots niet meer toelaat, heeft hij mogelijk last van pijn. Zo wordt een hond met artrose liever niet aangeraakt bij of in de buurt van het gewricht dat hem parten speelt. Uiteraard is het ook mogelijk dat je hond zich al spelend heeft bezeerd. Ga in elk geval langs bij de dierenarts voor een correcte diagnose en behandeling.

Tip: geef je hond elke dag een brokje Flexadin Advanced om zijn gewrichten extra te ondersteunen.

Je hond wil (nog) niet geaaid worden

Als je hond nog niet zo lang bij je is, is het helemaal niet abnormaal dat hij zich niet wil laten aaien. Elke hond is anders, maar geen enkele wordt graag geaaid door iemand die hij (nog) niet vertrouwt. Dwing je nieuwe maatje niet en gun hem alle tijd om zijn nieuwe omgeving en de mensen erin rustig te leren kennen. Blijft je hond het moeilijk hebben? Zylkene helpt hem om vlotter om te gaan met situaties die nieuw voor hem zijn.