Samen eropuit! De leukste hondenwandelingen in België | My Happy Pet

Samen eropuit! De leukste hondenwandelingen in België

Om een hechte band te scheppen met je hond, gaat er niets boven samen mooie wandelingen maken. Mag het voor jou en je trouwe viervoeter weleens wat anders zijn dan jullie dagelijkse ommetjes in het nabijgelegen park? Aan keuze hebben jullie alvast geen gebrek. In dit artikel gieten we enkele van de leukste hondenwandelingen in België in een handig overzicht. Vlaanderen of Wallonië, er is voor ieder wat wils!

Stabroek

Deze wandeling start bij het fort van Stabroek aan de Abtsdreef, vlakbij de A12. Opgelet: bijna alle wegen zijn onverhard. Als je van het fort tot de Schans wandelt en dan terugkeert, is de wandeling zo’n 6 kilometer lang.

Hoboken

Ook in Hoboken is het heerlijk wandelen met je hond. De Hobokense Polder omvat maar liefst 170 hectare prachtige natuur.

Eksel

Het Pijnvenbos is een dennenbos met verschillende uitgestippelde wandelpaden. De wandelroutes beginnen bij het bosmuseum in de Kiefhoekstraat.

Munte

Op het Munteplein bij de kerk van Munte start een stevige maar mooie wandelroute met lichte hellingen over onverharde paden.

Oostkamp

Het kasteeldomein De Herten kreeg onlangs gloednieuwe wandelpaden. In de Hertendreef kun je je auto parkeren bij de ingang van het bos.

Vlamertinge

In de Galgebossen kun je een wandeling van 8 kilometer maken (maar minder lang kan ook). Parkeren kan bij de militaire begraafplaats. Je bereikt het bos via de Galgestraat.

Zoniënwoud

In het Zoniënwoud vind je enkele afgebakende gebieden waar je hond vrij mag rondlopen. In de rest van het woud is je hond eveneens welkom, maar wel aan de lijn.

Villers-la-Ville

De abdijruïne van Villers-la-ville is een toeristische trekpleister. Zeker een bezoekje waard dus. Honden zijn er toegelaten, en je kunt je bezoek combineren met een mooie wandeling in een van de vele bossen rondom de ruïne.

Bois d’Enghien

Het mooie Bois d’Enghien is deels toegankelijk voor wandelaars en heeft degelijk onderhouden, goed aangeduide wandelpaden. Er zijn zowel verharde wegen als bospaden en veldweggetjes.

Ham sur Heure

Langs de Chemin d’Hameau, met zicht op het kasteel van Ham sur Heure, start een uitdagende wandelroute van zo’n 18 kilometer. Veldwegen wisselen af met boswegen en af en toe een straat die je moet oversteken.

Membre

Bij het kerkje van Membre start een pittige wandelroute van 19 kilometer. De paden zijn soms moeilijk te bewandelen en je moet ook de Semois oversteken, maar voor de avonturiers onder ons is deze hondenwandeling zeker de moeite waard.

Vyle-et-Tharoul

Deze wandeling is zo’n 12 kilometer lang en start bij de Grande Route. De boswegen lopen langs het indrukwekkende kasteel van Moldave.

Porcheresse

Bij de kerk van Porcheresse begint een wandelroute van 17 of 20 kilometer (aan jou de keuze). De boswegen zijn goed begaanbaar en lopen vaak langs het water. Opgelet: hou rekening met het jachtseizoen!