Samen eropuit! Dit zijn de leukste hondenstranden in België | My Happy Pet

Samen eropuit! Dit zijn de leukste hondenstranden in België

De meeste honden zijn dol op zwemmen. Begint je hond spontaan te trappelen van plezier als hij de zee ziet? Jammer genoeg mag hij niet overal zomaar het water induiken … Een tripje naar het hondenzwembad is een oplossing,  maar er zijn ook heel wat plekken in de vrije natuur waar je hond heerlijk kan zwemmen en pootjebaden. Dit zijn de leukste hondenstranden in België op een rij!

Vergeet zeker niet om hondenpoepzakjes mee te nemen. De boetes kunnen hoog oplopen als je de hondenpoep niet opruimt. En als verantwoordelijke hondeneigenaar heb je daar natuurlijk helemaal geen probleem mee.

Koksijde - Oostduinkerke

In Koksijde zijn er drie stranden waar je het hele jaar terechtkunt met je hond: het gebied tussen de Panne en St. Idesbald, het gebied tussen Koksijde en Oostduinkerke en tot slot nog een gedeelte iets voorbij Groenendijk.

Middelkerke

Tussen 16 september en 14 juni zijn jij en je hond (weliswaar aan de lijn) welkom op het strand van Middelkerke. Buiten die periode zijn honden alleen toegelaten tussen golfbrekers 5 en 6, en 23 en 24. Tussen de golfbrekers mag je hond wel vrij rondlopen.

Knokke

Van 16 oktober tot en met 14 maart mag je hond het volledige strand van Knokke verkennen zonder leiband. Ook buiten die periode zijn honden op het strand toegelaten, maar alleen tussen 21u en 9u

De Panne

In De Panne zijn de stranden ingedeeld in verschillende zones met elk een eigen periode waarin de hond op het strand mag. De zones zijn duidelijk aangegeven of meer info op de site van de gemeente De Panne.

  • Strandzone 1: van 1/10 tot 31/5
  • Strandzone 2: van 1/10 tot 31/3
  • Strandzone 3: heel het jaar door

Nieuwpoort en Middelkerke

Je hond mag tussen 16/9 en 14/6 overal op het strand, op voorwaarde dat ze aangelijnd zijn

Blankenberge

Tijdens de paasvakantie en tot 16/9 mag je hond niet op het strand tussen het deel Oosterstaketsel en de duinen aan de Gadeynehelling. Na 16/9 tot de paasvakantie mag je hond overal op het strand.

Oostende

Vanaf 1/10 tot de paasvakantie mag je viervoeter op het strand. Op het strand vanaf de Westlaan (Raversijde) tot de grens met Middelkerke mogen honden het hele jaar door.

De Haan - Wenduine

Tijdens de paasvakantie en in het badseizoen is het verboden om met je hond op het strand te wandelen tussen 10u en 19u. Voor en na mag het wel.

Alle info vind je op de site van de kust: http://www.dekust.be/nl/inspiratie/met-dieren-naar-t-strand