Spelen in een hondenzwembad? Dolle pret voor je viervoeter! | My Happy Pet

Spelen in een hondenzwembad? Dolle pret voor je viervoeter!

Doet jouw hond op warme zomerdagen niets liever dan in het water plonzen? Hij is zeker niet de enige! De meeste honden houden van zwemmen, en dan vooral tijdens de zomer. Zwemmen is voor je hond een uitstekende manier om zich uit te leven en het voorkomt ook dat je hond oververhit raakt. Sterker nog, zwemmen is heel gezond voor honden. Wil je je hond wel laten zwemmen, maar weet je niet waar naartoe? Een hondenzwembad is de oplossing.

Samen naar het hondenzwembad

Heeft je hond nog nooit gezwommen? Of weet je hond wel wat zwemmen is, maar laat je hem liefst alleen maar zwemmen in een veilige omgeving? Een hondenzwembad is er volledig op voorzien. Je hond plonst er onder begeleiding vrolijk rond in het verwarmde water, dat dagelijks verschoond wordt met behulp van speciale producten die z’n gezondheid niet schaden.

Op zoek naar een hondenzwembad in jouw buurt? Een greep uit het aanbod:

Alle honden zijn er welkom

Je hond heeft flink wat beweging nodig om gezond te blijven. Een bezoekje aan het hondenzwembad vormt een leuke afwisseling voor de dagelijkse wandeling! Wist je trouwens dat een halfuurtje zwemmen even veel beweging van je hond vergt als een wandeling van anderhalf uur? Maar vergis je niet, ook honden met overgewicht, honden met artrose, revaliderende honden, … zijn meer dan welkom in het hondenzwembad. Zwemmen verbetert hun conditie en is de ideale manier om spiermassa op te bouwen zonder de botten al te veel te belasten.

Hydrotherapie voor honden

Sommige hondenzwembaden bieden hydrotherapie aan voor honden met een gebrekkige conditie, spierproblemen, artrose, .... Je hond krijgt dan voor het zwemmen een speciale massage om z’n spieren op te warmen en duikt vervolgens het zwembad in met een ervaren begeleider of dierenarts. Die laat hem speciale oefeningen uitvoeren om zijn conditie te verbeteren, zijn spieren te versoepelen en spiermassa op te bouwen.