Soepel bewegen | My Happy Pet

 

 

Soepel bewegen

Katten zijn continu in beweging. Springen, rennen en spelen maken deel uit van hun dagelijkse routine. Deze activiteiten kunnen op lange termijn hun gewrichten belasten en artrose veroorzaken. Deze gewrichtsproblemen zijn vaak de oorzaak van stijfheid, verminderde activiteit en pijn. Toch blijft bewegen steeds belangrijk , ook voor katten met gewrichtsproblemen. Verbeter het welzijn van jouw viervoeter door een aangepaste voeding, op een juiste manier te bewegen, en het gebruik van voedingssupplementen en indien nodig medicatie.

 • Artikel

  Gezondheidstips voor katten

  Het is belangrijk dat je kat gezond blijft. Alhoewel erfelijkheid en gedrag natuurlijk ook invloed hebben, kun je als katteneigenaar veel doen om je dier fysiek en mentaal fit te houden.
 • Artikel

  Goede krabpaal voor de kat

  Een goede krabpaal is voor katten heel belangrijk. Die geeft hen extra beweging en zorgt voor de nodige afleiding. De beste krabpaal houdt rekening met de kenmerken van je kat. Keuzetips!
 • Artikel

  Voeding voor een kat met artrose

  Artrose bij je kat vraagt onder meer om aanpassing van het kattenvoer. Maar wat moet een kat met artrose extra aan stoffen binnenkrijgen en welke rol speelt overgewicht bij deze gewrichtsaandoening?
 • Artikel

  Artrose bij katten

  Artrose bij je kat vraagt om extra ondersteuning van zijn gewrichten. Gelukkig kan de juiste behandeling gewrichtsslijtage bij katten zeer goed afremmen.
 • Artikel

  Zo komt je kat in beweging

  Voldoende beweging is voor een kat ontzettend belangrijk. Maar hoe laat je een kat meer bewegen en houd je hem soepel?
 • Artikel

  Zo laat je je binnenkat voldoende bewegen

  Heb je een binnenkat? Dan is het belangrijk om regelmatig met haar te spelen. Zo voorkom je gedragsproblemen en houd je haar conditie tiptop in orde.
 • Artikel

  Zo help je je kat herstellen van een gescheurde kruisband

  Of je kat goed herstelt van een gescheurde kruisband, hangt vooral van jou als baasje af. Opereren is helaas niet altijd de beste optie.
 • Artikel

  Waarom katten met artrose voldoende moeten bewegen

  Voor katten met artrose is beweging heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat hun gewrichten soepel blijven. Zo zet je je kat aan tot beweging!
 • Artikel

  Cold/hot pack: verzacht pijn bij honden en katten op natuurlijke wijze

  Een cold/hot pack is een must om snel te kunnen handelen als je hond of kat zich bezeert. Weet je niet hoe je zo’n pack precies gebruikt? Volg even mee.