fbpx Uitstapje naar de dierenarts? Zo vlotjes kan het gaan!
Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitstapje naar de dierenarts? Zo vlotjes kan het gaan!

Terug naar overzicht

Sommige dieren vinden een bezoek aan de dierenarts helemaal niet leuk, maar af en toe moet het nu eenmaal gebeuren. Gelukkig kan het allemaal veel vlotter verlopen dan je denkt. Het geheim zit ‘m in een goeie voorbereiding, en dan gaat de rest – vrijwel – vanzelf. Ontdek onze tips!

Reismand? Welke reismand?

Dit scenario is herkenbaar voor ieder kattenbaasje: je loopt nog maar richting de kast om de reismand boven te halen en je kat is meteen foetsie. Heeft je kat misschien een zesde zintuig? Welnee. Ze weet gewoon meteen hoe laat het is wanneer jij naar de reismand grijpt. Anders wordt het wanneer de reismand gewoon elke dag deel uitmaakt van je interieur. Reismand? Welke reismand? Er staat gewoon een extra mandje om lekker in te slapen …

Tip: voor ‘moeilijke’ honden en katten is een reismand met het deurtje bovenin aanbevolen, omdat de opening groter is en je dier zich minder makkelijk aan de randen kan vastklampen.  

Een rustige autorit

Als je je viervoeter eenmaal in de reismand hebt gekregen, is het tijd voor de autorit. Geen probleem voor honden die het gewend zijn om met hun baasje in de auto te zitten, maar voor de meeste katten is zo’n autorit wel andere koek. Maak de mand stevig vast met de gordel of zet ze tussen de achterbank en de passagiersstoel. Zo kan de mand zeker niet heen en weer kan schuiven tijdens de rit. Laat de radio uit en dek de mand ook af met een doek – in het donker voelen dieren zich het veiligst.

Vlotter naar de dierenarts met Zylkène

Nog vlotter verloopt jullie uitstapje naar de dierenarts als je je hond of kat al enkele dagen voor het bezoek Zylkène begint te geven. Zylkène is een voedingssupplement op basis van melkeiwitten en helpt je dier beter omgaan met ongemakkelijke situaties zonder het een suf gevoel te geven.